Опозицията - не толкова обединена за вота?
Опозицията - не толкова обединена за вота? / netinfo

Не само в управляващото мнозинство ще има пробойна при гласуването на вота на недоверие към кабинета. В иначе обединената опозиция също има инакомислещи, стана ясно ден преди дебатите по внесеното искане за оставка на правителството.

Лидерът на политическо движение „СоциалдемократиНиколай Камов няма намерение да ревизира решението си да гласува заедно с опозицията за оставка на правителството. Той не се притеснява от евентуална санкция на парламентарната група на левицата, била тя и изключване. Камов отговори на призива на социалистите да се съобрази с общото решение на червената ПГ с други призив – социалистите да изобличат корумпираните в управлението и да ги накажат. Ето какво каза Камов: „Наистина се налагат разграничения и аз призовавам в отговор на това предложение БСП да се разграничи от своите корумпирани представители във властта и да ги накаже. Не знам кои са, те ги знаят.”

В същото време Николай Михайлов от ДСБ определи коалицията в опозицията, атакуваща корупцията в управлението като нелепа, защото в нея има хора, които взаимно са се обвинявали в корупция: „Корумпирани ще трябва да атакуват корупцията. Господин Волен Сидеров искаше да прати господин Костов в затвора заради корумпираното му управление. Господин Яне Янев обявяваше на различни етапи всички за корумпирани, освен себе си като народен трибун. Господин Костов атакуваше господин Свинаров, ние сме го давали на прокурор заради сделки като министър на отбраната.”

Тъмносиният депутат, обаче увери, че в петък, когато ще се гласува вотът на недоверие към кабинета, ще даде вота си срещу това управление.