/ БГНЕС
Днес от 11.00 до 13.00 ч. се ограничава движението по пътя Своге - София, в участъка от км 54+220 до км 54+690 във връзка с искане от Националната следствена служба, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".
 
Организирани са обходни маршрути. Движението на тежкотоварните автомобили и автобусите в посока Северна България преминава по магистрала "Хемус". За пътуващите от София за Своге маршрутът е София - Костинброд - Бучин проход - Искрец - Своге. Всички автомобили по направлението София - Своге ще могат да се движат без ограничение до отклонението за с. Радина.

Тежкотоварните автомобили над 12 тона в посока София не преминават по пътя Своге - София през Искърското дефиле, а се отклоняват по Видин - София при с. Ребърково в посока Ботевград; автобусите от Враца, пътуващи за София по път Видин - София, продължават до Ботевград и магистрала "Хемус".
 
Транзитното движение в посока Своге по пътя Мездра - Ботевград - София се забранява за тежкотоварните автомобили над 12 тона. Автобусите в посока София могат да преминават по магистрала "Хемус". Лекотоварното движение до Своге е по пътя Своге - София, след което се отбива по пътя Своге - Искрец - Бучин проход и пътя София - Костинброд. Локалното движение ще е на пропускателен режим от екипи на пътна полиция - Мездра при с. Ребърково.