Доц. д-р Бони Петрунова поема ръководството на Националния исторически музей до провеждането на конкурс за длъжността директор
Доц. д-р Бони Петрунова поема ръководството на Националния исторически музей до провеждането на конкурс за длъжността директор / БГНЕС
Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за директор на Националния исторически музей, докато длъжността бъде заета въз основа на конкурс.

Доц. д-р Петрунова е признат археолог, ръководител на много експедиции и проекти. Била е зам.-министър на културата, заместник-директор на Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките (НАИМ-БАН), съобщиха от НИМ. Ръководител е на секцията по средновековна археология при НАИМ-БАН.

НИМ ще има отново временен шеф

Ръководител е на повече от 50 археологически експедиции - теренни проучвания и разкопки. Ръководител на различни проекти, свързани с археологически проучвания, туризъм, популяризиране и опазване на българското културно-историческо наследство. Автор е на повече от 200 книги, статии, монографии, научно- популярни публикации.

Божидар Димитров освобождава директорския стол на НИМ

Доц. д-р Бони Петрунова заема поста на досегашния директор на музея Божидар Димитров, който се пенсионира.

Божидар Димитров: Време е вече да си почина

В петък проф. Димитров ще бъде отличен от министъра на културата Боил Банов за изключителния му принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.