Община Дупница брани имиджа си след ареста на Пламен Галев
Община Дупница брани имиджа си след ареста на Пламен Галев / Дарик радио - Кюстендил
Общинският съвет на Дупница се обяви против „яростните и необосновани атаки срещу органите на местно самоуправление" в специална декларация, подписана от 30 от общо 33-мата общински съветници. Под текста не се подписаха двама съветници от "Атака" и бившият кмет от БСП Първан Дангов.

"Подстрекателите и авторите на тази негативна кампания да поемат цялата отговорност за уронването на авторитета на общината. Ние като общински съветници остро и категорично осъждаме целенасочени и лъжливи писания и материали срещу общината, защото от това губят жителите ни“, се казва в декларацията.

Над 50 граждани изпълниха Панорамната зала в общината и изразиха своята подкрепа за общинското ръководство начело с Атанас Янев и члена на Консултативния съвет към кмета Пламен Галев. Сред тях бяха директори на детски градини и училища, селски кметове, председателят на Съюза на инвалидите в Дупница Георги Буцев и футболистът Анжело Кючуков.

Георги Пехливански, съветник от БСП, коментира събитията от последните дни с думите, че „отделни институции търсиха наркотици и оръжие тук, само дето не потърсиха ракети и като не намериха нищо се спряха на този битов случай“.

На пресконференцията, на която бе обявена декларацията, с полицейска охрана, бе и Лидия Павлова, в качеството си на журналист.

Пламен Галев, охранителя му Георги Градевски-Конана и приближения му - Красимир Оков са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Те бяха задържани по обвинение за изнудване на журналистката от вестник „Струма”- Лидия Павлова. Обвинението е, че на 8 ноември, в дискотека в Дупница, Конана е ударил сина на Лидия Павлова и спукал тъпначето на момчето. Павлова твърди, че е била принуждавана от Пламен Галев да убеди сина си да оттегли жалбата.