Няма наследник на Брендо, категоричен е Цветанов
Няма наследник на Брендо, категоричен е Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Няма наследник на Брендо, категоричен е Цветанов
54010
Няма наследник на Брендо, категоричен е Цветанов
  • Няма наследник на Брендо, категоричен е Цветанов

Работи се по залавянето на заподозрените по акция „Кокаинови крале”, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той допълни, че заподозрените ще бъдат задържани за 24 часа и изпратени на прокуратурата. Министърът заяви, че има стремеж да се неутрализират престъпни лица, които са се издигнали с политическа подкрепа през последните 20 години.

„Съвместно с Върховна касационна прокуратура, служители на БОП и баретите към момента се извършва задържане на лицата. Те ще бъдат приведени с 24-часова мярка. В последствие прокуратурата, на база на това, което се събира, и това, което имаме до момента, ще предприеме последващи мерки”, обясни вътрешният министър.

„Това, което сме имали като информация, която е намерена в Брендо (бел.ред. Евелин Банев-Брендо беше арестуван при полицейска операция на 16 май), е предадена в прокуратурата, тя е образувала производство срещу неизвестен извършител. Лицата, които са били на тази среща, се знаят, не са чак толкова много, но прокуратурата е компетентна да направи съответните проверки”, коментира Цветанов развитието по случая. 

„Колегите концентрират усилията си във всички оперативни предположения за поръчките на убийствата през последните години. Част от тях са свързани с нерешените финансови проблеми и противоречията, които имало точно в лица, които са работили с Брендо”, каза още Цветанов.

Той заяви, че към настоящия момент органите имат само предположения, които съвпадат донякъде и с предположенията на някои от медиите, които изнасят подобна информация. „Няма наследник на Брендо, защото такова ниво като неговото - трябва да минат години, за да се утвърди. Говорим за сериозни обеми кокаин, които са внасяни в Европа от Южна Америка, около 40 тона годишно от тази група”, заяви още министърът.