Външно министерство с препоръки към българските граждани в Барселона
Към 21.30 ч. българско време няма постъпила информация за пострадали български граждани при извършения терористичен акт в Барселона, съобщиха от Министерството на външните работи.
 
Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Микробус се вряза в тълпа в Барселона, има пострадали  (ВИДЕО)
 
Министерството на външните работи препоръчва настоятелно на всички български граждани, които се намират в града, да избягват района на площад "Каталуня" и булевард "Рамблас".
 
Българският консул в Испания Борислав Евлогиев съобщи пред БНТ, че в консулството на България се е обадил български гражданин, който се опитва да намери сестра си. Консулът заяви, че българските служби са подали сигнал към испанските власти и ще съдействат да намерят жената.

"Препоръчваме на българските граждани да следят местните медии за актуална информация по случая, да следват стриктно инструкциите на органите на реда, да избягват места с големи струпвания на хора, както и да избягват пътуване с градския транспорт и метрото в града до изясняване и успокояване на ситуацията", апелират дипломатите.
 
Полицията в Барселона: Инцидентът е терористично нападение

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания 0034 913 455 761; 0034 913 456 651 или на дежурния телефон на Министерството на външните работи +359 2 948 24 04.
 
Телефон на местните власти за актуална информация: +34932142124
 
МВнР призовава българските граждани, които се намират в Барселона да се свържат с близките си или да се отбележат в социалните медии, че са на безопасно място, защото мрежите на мобилните оператори са претоварени.