Повдигат обвинения за търговия с влияние на народния представител
Свалиха имунитетите на народния представител Джейхан Ибрямов. Предстои да бъдат повдигнати обвинения за търговия с влияние на Джейхан Ибрямов. Това научи NOVA от свои източници в държавното обвинение. Задържането му е удължено за срок до 72 часа.

Първо Централната избирателна комисия сне имунитета на кандидат-депутата от коалицията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи”. 13 от 15-те членове на ЦИК гласуваха "за".

Председателят на Народното събрание Рая Назарян също разреши сваляне на депутатския имунитет на Ибрямов. Разрешението бе пратено до медиите от парламента.

Мотивите вижте тук:



Рая Назарян свика извънредно заседание на Председателския съвет

В 17:53 часа в деловодството на Народното събрание беше получено искане от и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов на основание чл. 70 от Конституцията на Република България до председателя на парламента Рая Назарян относно разрешение за привличане като обвиняем и задържане на народния представител Джейхан Ибрямов, съобщиха от НС.

Въз основа на задълженията си по Конституцията на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, председателят на Народното събрание разрешава свалянето на имунитета.

Припомняме, че Антикорупционната комисия проведе акция в жилище, свързано с него, в сряда. Народният представител беше задържан по обвинения за търговия с вот. Председателят на Народното събрания Рая Назарян свика извънреден Председателски съвет в парламента, за да уведоми членовете му за настоящата ситуация.

Според обвинението в периода от 25 септември до 2 октомври тази година Ибрямов поискал и взел „дар’, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им. „На 25 септември в района на сградата на 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ той поискал парична сума от 200 000 лв., а в сряда на паркинга на хранителен магазин взел от същия човек 100 000 лв.”, пише в обвинението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня