Започва проверка, защо са му дадени маратонки с връзки

Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в следствения арест, потвърдиха от правосъдното министерство.

Тялото му е било открито безжизнено в ареста в Благоевград при извършване на рутинна проверка е установено, че задържаният Цветелин Цеков. По данни на министерството мъжът се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца.

След няколко часа преговори: Похитителят от Благоевградско се предаде


Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта на Цветелин Цеков. Той е бил настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжен съд Благоевград.

Проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане задържаният е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа е извършил нарушение - допуснал е маратонките с връзки на тях. Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 127, ал. 1 от НК – склоняване към самоубийство.

Със заповед на началника на Областна служба за изпълнение на наказанията - Благоевград е назначена проверка по случая.

Преди ден окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем Цветелин Цеков по досъдебно производство за извършени четири престъпления – опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

След заложническата ситуация: Прокуратурата обвини 41-годишния мъж в 4 престъпления

Във вторник мъжът взе за заложници бившата си жена и родителите й. По-късно той простреля бащата на жената, след което продължи да държи нея и майка й и техен съсед, заплашвайки ги с два пистолета и нож. През цялото време той излъчваше похищението онлайн във Фейсбук.

По-късно стана ясно, че 41-годишният Цветелин, който се барикадира в санданското село Вълково, е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника.