За да не плаща паркинг, мъж се представял за главен комисар от Националната служба за охрана (НСО) и използвал фалшив пропуск, който му позволява да паркира навсякъде "по служба". По случая вече тече проверка, съобщава NOVA.
 
На служебен паркинг в частна болница Димитър Георгиев става свидетел на необичайна ситуация. На 4 октомври баща отива с детето си в частна болница, но вместо да заплати 3 лева за паркинг, той спира на служебно паркомясто за таксита.

Бой заради паркомясто в Кюстендил
 

„Видях колата да спира между такситата най-безцеремонно. Шофьорът беше помолен от инспектора на фирмата да премести колата. На паркинга имаше свободни места, но той каза, че колата е на Национална служба за охрана и може да спира където си поиска”, разказва Димитър Георгиев.
 
На предното стъкло на автомобила имало и поставен пропуск на Националната служба за охрана за паркиране по месторабота. „Видяхме, че е издаден през 2011 г. от някой си главен комисар, не пише име, или нещо повече за това кой е този човек", добавя Георгиев. Той прави снимки на автомобила и ги изпраща до НСО.

Вече плащаме задължително за паркомясто в синята зона
 
От Националната служба за охрана обясниха писмено, че автомобилът на снимките не е техен, а пропускът е фалшив. Длъжност „главен комисар” в НСО не съществува.
 
Използването на документ с невярно съдържание е престъпление. От МВР заявиха проверяват случая и работят за установяване на извършителя.
nova.bg