/ БГНЕС
Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен вот от София към населените места в страната.

БГНЕС

„Днес за трети пореден ден съпровождаме и охраняваме моторните превозни средства, които транспортират изборните книжа и бюлетини към областните центрове на територията на страна”, каза тази сутрин заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия” Петър Антиев.

За кметския вот: Печатаме 17 млн. бюлетини за 5 млн. лв.

Той припомни, че извозването започна в четвъртък и посочи, че ще продължи до другия четвъртък.

ЦИК показа бюлетините за местните избори
ЦИК показа бюлетините за местните избори DarikNews.bg

Днес има за транспортиране няколко маршрута. Първият е Перник-Кюстендил, вторият е Враца-Монтана-Видин, третият до Стара Загора, четвъртият до Смолян.

ЦИК разяснява как се гласува в изборното помещение (ВИДЕО)

Антиев обясни, че ангажиментът на МВР и конкретно на служителите на дирекция „Жандармерия” е по съпровождане на охрана на моторното превозно средство, което превозва изборните книжа и бюлетини.

БГНЕС

Бюлетини вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. Относно транспортирането няма специфичност, която да обуславя избора на местата, от които да започне доставката на изборните книжа.

ЦИК показа бюлетините за изборите, най-дългата е в София (СНИМКИ)

„Доставката започва, когато съответните областни градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, тъй като има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е окончателно определен, тъй като имаме места, където имаме повече избиратели, вписани в списъците. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване“, обясни Александър Андреев от Централната избирателна комисия.

БГНЕС

БГНЕС