Мутафчиев: Пак да се обсъди поправката за нощния превоз за деца
Мутафчиев: Пак да се обсъди поправката за нощния превоз за деца / netinfo
Чрез нови преговори по Закона за автомобилните превози трябва се намери вариант, който да гарантира пълната безопасност при превозите за деца. Така министърът на транспорта Петър Мутафчиев коментира в предаването „Денят” на Дарик приетата от парламента поправка в закона, която допуска нощния превоз на деца и ученици, когато пътуването им е организирано като трансфер с обща цена.

Решението доказва, че много внимателно трябва да се обсъждат направените предложения и едва след това да бъдат гласувани в парламента – затова предлагам дебати по темата, за да се приемат най-правилните решения, заяви Мутафчиев.

Право на народните представители е да се обърнат към президента и да предложат конкретни действия, но дори да се стигне до вето на закона, Народното събрание трябва да има изработен текст, който да е приемливият текст, допълни Мутафчиев.

По думите му в най-скоро време да трябва да се проведе среща с всички заинтересовани страни, включително депутатите от комисията по транспорт и икономическа политика и след ново обсъждане на закона да се приеме вариант, който да гарантира пълна безопасност на превозите за деца. Трябва да се търси баланс в интересите, но когато става дума за живота за нашите деца, тогава мерките трябва да бъдат много сериозни, подчерта министърът на транспорта.

Цялото интервю с министър Петър Мутафчиев четете ТУК