Мутафчиев да понесе отговорност за трагедията във влака
Мутафчиев да понесе отговорност за трагедията във влака / снимкa: Sofia Photo Agency

Министърът на транспорта да понесе личната си отговорност по случая с инцидента с влака София – Кардам, при който загинаха девет души. Тази позиция изрази в „Денят” на Дарик депутатът от ОДС Димитър Йорданов, член на транспортната комисия в парламента.

Йорданов коментира необходимостта от анкетна комисия, която да проучи обстоятелствата, свързани с пожара и човешките жертви, както и необходимите промени в нормативната уредба за подобряване на железопътната инфраструктура и организацията на работа и безопасност с БДЖ.

Според Димитър Йорданов на комисията ще й е необходимо време, за да се стигне до същината на проблема с БДЖ. В парламента се гласува субсидия за БДЖ и трябва да сме наясно къде отиват тези пари и защо не се инвестира за безопасността на пътниците, каза още Йорданов.

В „Денят” на Дарик зам.-председателят на транспортната комисия в парламента от левицата Радослав Илиевски припомни позицията на парламентарната група да не се създава анкетна комисия преди края на следствието по случая. Българският парламент ще потърси политическа отговорност, когато има крайни резултати и се знае кои са виновниците за това. Не можеш да търсиш отговорност, преди да са ти ясни всички обстоятелства, каза още той.

Чуйте какво още казаха пред Теодора Симова двамата депутати в звуковия файл!