кръводаряване
кръводаряване / Dariknews.bg, архив
Качило се върху влака, за да разбере какво е усещането да гледа от високо място
Момчето, пострадало от волтова дъга, се нуждае от кръводарители
93405
Момчето, пострадало от волтова дъга, се нуждае от кръводарители
  • Момчето, пострадало от волтова дъга, се нуждае от кръводарители
Момче е с опасност за живота след удар от волтова дъга в железопътно депо. 14-годишният Даниел Костов е в изкуствена кома със 65% изгаряния. Момчето е настанено във варненската военна болница и се нуждае от непрекъснато преливане на кръв. Инцидентът е станал в събота, когато Даниел и негови приятели са решили да се качат върху локомотива на композиран влак във варненското депо. Пред Дарик лелята на Даниел разказа, че момчето се е качило върху влака, за да разбере какво е усещането да гледа от високо място

14-годишно момче е в кома заради селфи

"Играли са, решили са да отидат на гарата да се разходят. От чисто любопитство той се качил на влак, за да види какъв е изгледа и в момента, в който си вдигнал ръката, го е поразила волтова дъга", каза лелята на Даниел Мария Георгиева. Даниел е бил в локомотивното депо заедно със свои приятели. Децата изчакват охранителите да се отдалечат, преди да тръгнат към локомотива, коментира Лияна Панделиева от БДЖ.

"Първо на инцидента се отзовават служители на автомивката, която се намира близо. Чувайки взрива се втурват и охранителите и започват да оказват първа помощ. Викат и линейка. Момчето е било в съзнание, продиктувало е телефонния номер на баща си", обясни тя.

Само за 2 години шест деца пострадаха при селфита върху локомотиви

По нейни думи често се случва деца да правят опити да се качват на влаковете. "Правят го редовно и се налага, когато ги забележат, служителите на автомивката да крещят, за да ги чуят охранителите, които да ги подгонят", посочи Панделиева. В момента Даниел е в изкуствена кома във варненската военна болница. Детето се нуждае и от непрекъснато преливане на кръв. "Има много хора, които с готовност идват да даряват кръв, но ще трябват много хора", каза лелята на момчето.

Кръв за Даниел може да бъде дарена във варненския кръвен център