Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет, заяви депутатът от ИТН Ива Митева
“Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет. Би трябвало да видим, че хората ни вкараха във властта с много надежда и очаквания, че хората не искат избори, че в очите им има много отчаяние и гняв. Вярвам все още в новия кабинет!”, това каза Митева в студиото на “Събуди се”. 

Според ИТН третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България”. “Тя може най-много да обедини колегите от ПП, в същото време успява да говори добре и с БСП. В този момент е много важно да намерим този обединител между нас”, каза Митева.

Тя заяви, че от ИТН полагат усилия “да изоставят емоциите” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция. “Опитваме се да преценим ситуацията по-трезво, да оставим емоциите, разумът да излезе на преден план, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците”, каза тя и допълни, че от партията не биха искали да работят с отцепилите се от ИТН депутати в една евентуална нова четворна коалиция. 

Премиерски и министерски постове все още не са обсъждани, но Митева също изрази съгласие, че премиерът трябва да бъде излъчен пт “Продължаваме Промяната”. “Трябва да бъде личност, която е балансирана, която ще обедини парламентарните групи, личност, която има опит, личност, която може да разговаря с всички”, така описа бъдещият премиер Ива Митева.

Като такива тя вижда Никола Минчев и Даниел Лорер.  “Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, но може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване. Мисля, че той има по-големите опит и знания.  Но колкото повече имена има на масата, толкова по-добре за страната ни”, каза депутатът от ИТН.

На въпрос дали ИТН ще подкрепи закона за КПКОНПИ Митева категорично заяви, че те имат “сериозно отношение към борбата с корупцията”.
“Законът за корупцията е закон писан на коляно, писан за няколко часа, закон който показва как не се прави законодателство. Ние ще подкрепим този закон” каза тя и допълни: “Но ще трябва да седнем и да го преработим, защото там има много проблеми.
NOVA