Местан: Борисов не се ли освободи от товара на патриотите, е обречен на провал
Местан: Борисов не се ли освободи от товара на патриотите, е обречен на провал / снимка: БГНЕС, архив
Местан: Борисов не се ли освободи от "товара" на патриотите, е обречен на провал
77117
Местан: Борисов не се ли освободи от "товара" на патриотите, е обречен на провал
  • Местан: Борисов не се ли освободи от "товара" на патриотите, е обречен на провал

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира, че ако премиерът Бойко Борисов не се „освободи" от Патриотичния фронт, предсрочни избори през 2015-та ще бъдат необходими.

Местан обаче заяви, че няма амбициите да замени патриотите във властта.

"Смятаме, че ако Борисов, като основен носител на властта, не проумее необходимостта да се освободи от товара на Патриотичния фронт, управлението му е обречено на неуспех, а аз бих избрал и по-силна дума - на провал. Тогава предсрочни избори през 2015 година ще бъдат по-скоро необходимото решение на политическата и ценностна криза, в която изпада българската политика при това управление", каза Местан.

На въпрос дали след като простата аритметика изисква някой да замени броя депутати от Патриотичния фронт, които подкрепят правителството, това ДПС ли ще бъде, Местан отговори: "Нека да кажа, че предвид и на обществените настроения, предвид необходимостта да не се върви директно към предсрочни избори, за да не се задълбочи още повече и икономическата криза, заради казуса КТБ, ние заявихме отговорно, че сме готови да подкрепим едно правителство с ясен евроатлантически профил, без да поставяме каквото и да било условие за участие в такъв кабинет", напомни Местан.