/ БГНЕС

Маскирани и въоръжени мъже нахлуха в пощенски клон в софийското село Световрачене. По първоначална информация те са успели да откраднат около 3000 лева. Една от жените, която работи в пощенския клон, е ударена в лицето и е настанена в болница ИСУЛ. Състоянието ѝ към момента е стабилно.
 
Обирът е станал малко след 09:00 ч. тази сутрин, докато възрастни хора са чакали да получат пенсиите си, каза пред медиите Иван Каназирски, началник на Второ районно.
 
„Получаваме сигнал за извършен грабеж в пощенската станция на село Световрачене. Първоначалната информация, която и към момента проверяваме, е, че трима души с маски - единият с бухалка, другият с кози крак, третият с пистолет, влизат и отнемат около 3000 лева от току-що заредените пари за раздаване на пенсии. След това те се оттеглят с автомобил. Имаме конкретно описание на облеклото и външния им вид. Ударена е една от служителките, тя е настанена в болница“, обясни Каназирски.
 
По това време на смяна е имало двама охранители.

БГНЕС

По думите на свидетелка, която също е чакала да вземе пенсията си и е била първа на опашката на касите, мъжете са избягали през задния вход с малка и бяла кола с врачанска регистрация в посока Негован.
 
„Какво да ви кажа? Изпищя една от жените и като погледнах един мъж с маска започна да я дърпа, да я удря. Видяхме трима мъже. Ние притичахме. Аз извиках мъжете, те разбиха стъклото, но вратата беше заключена и нищо не можехме да направим. А те през това време избягаха от другата страна. Те тъкмо са били приготвили да платят на първата жена, но е станало това и даже на нея не са платили. Даже по земята имаше разпръснати пари. Полицията дойде бързо. “

Световрачене обир
БГНЕС

За момента няма и следа от тримата мъже, а районът е блокиран от полиция.
 
В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Разпитват се свидетели. Издирва се конкретен автомобил.

Работата по случая продължава.