Спецакция на полиция и прокуратурата във Враца и Видин, потвърдиха властите и на брифинг пред медиите. Има задържани и иззети вещи. 

Поводът - извършени тежки криминални престъпления на територията на областта.

"Грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил, ескалира напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време. Това нямаше как да ни остави безучастни и да не предприемем действия в тази посока, за да покажем, че няма да оставим почва за развитие на тези техни намерения", заяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков.

"Ключовото нещо, което е ангажимент на прокуратурата, особено в нашата област, това е борбата с битовата престъпност, недопускането на тежки криминални прояви на територията на областта и спокоен живот на гражданите в областния град и в отделните населени места. Така че в настоящия момент, наред с тази операция, която се проведе миналата седмица по линия на наркотици, сега е следваща такава операция. Радвам се, че ръководството на МВР в лицето на комисар Илков и комисар Гребенаров са тук. Това показва решимостта на полицията и прокуратурата да се работи заедно, да се работи много активно и да бъдем безкомпромисни спрямо всички извършители на престъпления", допълни окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.



Ангажиран е целият ресурс на Министерството на вътрешните работи с цел да не бъде допуснато усложнение на обстановката.

Извършва се проверка на автомобили за притежание и разпространение на наркотични вещества, проверяват се и заложни къщи.

Резултатите от спецоперацията  ще бъдат обявени на по-късен етап.