Мартин Димитров е новият стар лидер на СДС
Мартин Димитров е новият стар лидер на СДС / Sofia Photo Agency

Мартин Димитров е преизбран на лидерския пост в СДС, сочат предварителните резултати от вътрешния вот в партията за избор на ново ръководство. Официалните данни ще бъдат обявени утре, но засега от комисията по изборите съобщават, че преднината на Димитров е достатъчна, за да няма балотаж.

Вторият в надпреварата Любен Петров печели вътрешнопартийните избори за лидер на СДС в София, съобщиха за Дарик от софийската организация на партията, която застана зад кандидатурата на кмета на район "Витоша". В столицата са гласували 1472 седесари от 1864 с право на глас.

За настоящия председател Мартин Димитров гласа си са дали 495 души в столицата, за Любен Петров - 911, за Иво Цанев - 28, а за Румен Христов - 38. В избирателни секции в цялата страна над 11 000 членове на партията имаха право на глас. Вотът си дадоха над 8000 от тях.

Сред жалбите, постъпили в комисията, са за нарушения като затваряне предварително на някои от секциите, без всички избиратели от тях да са упражнили правото си на глас и смяна на някои от местата за гласуване в страната. Комисията ще се произнесе утре по тях.