Липсата на пари в МВР довела служителите до ръба на отчаянието
Липсата на пари в МВР довела служителите до ръба на отчаянието / Sofia Photo Agency
МВР-служителите сами купували течност за чистачките на полицейските коли
27005
МВР-служителите сами купували течност за чистачките на полицейските коли
  • МВР-служителите сами купували течност за чистачките на полицейските коли

Служители на МВР сами купуват зимната течност за чистачките на полицейските автомобили заради липсата на пари, съобщи пред Дарик шефът на полицейския синдикат Валентин Попов. В събота полицаи ще протестират пред Народния театър заради ниските заплати, липсата на пари в МВР и нежеланието на ръководството на чуе исканията на служителите.

Липсата на пари в МВР е довела служителите до ръба на отчаянието, смята Валентин Попов. Това е заради проблеми от подобен характер: „Визирам не само и единствено униформите на служителите, нито само странния за някои наши западни партньори термин „лимит на горивата", ако щете и малкия, дребен на пръв поглед, елементарен пример с това, че служители в МВР са принудени сами да купуват зимната течност за чистачките на служебните автомобили".

Идеята на финансовия министър Симеон Дянков държаните служители да плащат сами осигуровките си ще доведе до намаляване на и без това ниските полицейски заплати, смята още Валентин Попов. Той упрекна ръководството на МВР в нежелание за истински диалог.

Протестът в събота е поредният на полицаите у нас. Преди време служителите на МВР пиха вода, пушиха и мълчаха пред сградата на вътрешното министерство. Това стана заради недоволството им от лошите условия на труд и липсата на пари в МВР.