/ iStock/Getty Images
Предимно слънчево време ни очаква в петък. След обяд над планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб юг-югозападен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, но през деня те ще се повишат и преобладаващите максимални стойности ще стигнат до 22-27 градуса.

Thinkstock/Getty Images


В планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Времето през май - поредица от пролетни изненади

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Thinkstock/Getty Images


През уикенда с югозападен вятър ще остане сравнително топло, но облачността от запад ще се увеличи и в Западна България дневните температури ще са малко по-ниски. Ще започнат превалявания - през първия ден след обяд само на отделни места в западните райони и Рило-Родопската област, в неделя - на повече места в Западна и Централна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА