Кремиковски работници и днес са на улицата за протест
Кремиковски работници и днес са на улицата за протест / cнимкa: Sofia Photo Agency

Протестите на кремиковците работници ще продължат и тази сутрин със шествие до министерството на икономиката, където се очаква министър Петър Димитров да се срещне с представители на новия украински кандидат-инвеститор. В четвъртък синдикатите призоваха министър Петър Димитров да намери бързо решение за варианта с влизането на украинската компания „Смарт груп” като оператор и след това като собственик на „Кремиковци”, защото според тях е заявила сериозен интерес към комбината.

С искания за оставки и заплахи за гражданско неподчинение и блокади на магистрали премина вчерашният вторият ден от протеста на кремиковските работници в София. Те прекараха седем часа пред сградата на Министерския съвет в очакване правителството да вземе решение за бъдещето на „Кремиковци”. Министър Петър Димитров посочи, че правителството е взело решение да се потърси недържавна подкрепа за комбината.

„До края на другата седмица чрез продажба на готова продукция на „Кремиковци” да бъдат осигурени около 25 милиона лева, от които на първо място да се покрият заплатите за август и септември на работещите”, заяви вчера енергийният министър.