Корман Исмаилов: Няма сериозни аргументи за оттегляне на Орхан Исмаилов
Корман Исмаилов: Няма сериозни аргументи за оттегляне на Орхан Исмаилов / снимка: БГНЕС, архив

Няма сериозни аргументи Орхан Исмаилов да бъде оттеглен като зам.-министър на отбрана, коментира пред журналисти в парламента Корман Исмаилов от Реформаторския блок, чийто представител е зам.-министърът.

Поводът е несъгласието на Патриотичния фронт с назначението и възможността патриотите да оттеглят подкрепата си за кабинета "Борисов" заради него.

Корман Исмаилов уточни, че предложението за Орхан Исмаилов е консултирано с ГЕРБ, а решението е на премиера Бойко Борисов. Чувстваме се много комфортно, защото, когато има еднакви атаки от националисти и от ДПС, означава, че сме на прав път, смята Исмаилов. Той беше категоричен, че неговата формация /НПСД в РБ/ не би приела условие - оттегляне от поста срещу подкрепа за управляващата коалиция.

Като подчерта, че професионалните качества на зам.-министъра са безспорни, лидерът на НПСД отбеляза, че според него, атаката е от ретроградните среди - предимно агенти и доносници на комунистическата репресивна ДС, тъй като Орхан Исмаилов е бил един от много активните членове на комисията по досиетата. Бих посъветвал г-н Исмаилов да съди Валери Симеонов, ако наистина това са му думите, че е бил агент на ДС, предложи Корман Исмаилов. И добави, че поведението на патриотите може да се свърже с техните действия по отношение свалянето на новините на турски език. Те имат едни специфични теми, зад които стоят други нагласи, които доведоха и до Възродителния процес, обясни депутатът.

Корман Исмаилов не пожела да коментира дали казусът може да се смята за пропукване в отношенията между управляващите, защото на практика не са коалиционни партньори с ПФ. Според него случаят не застрашавал етническия мир. Няма нищо лесно в днешното управление на страната, добави той, но за съжаление тези искания на ПФ са несъстоятелни.

Източник: БТА