/ снимка: Тина Соколова
С молебен за здраве и благополучие, отслужен от Пловдивския митрополит Николай, започна тържественото заседание по полагане на клетва от общинските съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Батак, предаде БГНЕС.

В присъствието на областния управител кметове и общински съветници положиха подписите си в присъствените листове. Губернаторът връчи символите на властта - ключ и кметска огърлица на кмета Петър Паунов.

Своята благодарност към жителите на община Батак за мощната подкрепа на преминалите местни избори отправи Петър Паунов. Той се обърна и към представителите на политическите сили в местния парламент.

Кои новоизбрани общински съветници се отказаха от мандат?

В същинската част от заседанието общинските съветници избраха и свой председател. От групата на ГЕРБ предложиха за поста Илия Станков, но същия си даде самоотвод. Така остана кандидатурата единствено на Бахар Алил от ДПС. Тя получи подкрепата на 12 от всичките 13 членове на местния парламент.

Сред гостите на тържественото заседание бе президентът на България в мандат 2002 - 2012 г. Георги Първанов, председателят на партия АБВ - Румен Петков и на областната структура Атанас Шопов.

В новия общински съвет на Батак ДПС има 7 мандата, ГЕРБ - 3, АБВ - 2 и 1 - БСП. Тържественото заседание завърши със снимка за спомен.