КЕВР
КЕВР / БГНЕС, архив
С писмо до ръководството на "Топлофикация София" ЕАД председателят на КЕВР Иван Иванов изиска топлофикационното дружество да предостави на енергийния регулатор подробна информация за възникналия проблем със спряното топлоподаване, съиобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране.

От КЕВР настояват в срок до два дни столичното топлофикационно дружество да информира за характера на аварията.

От енергийния регулатор искат да получат информация и за периода на спряно топлоподаване - дата, продължителност, както и за броя на засегнатите клиенти.

Авария остави три столични квартала без топло

От КЕВР се интересуват по какъв начин са били уведомени клиентите на "Топлофикация София" ЕАД и дали това е станало съгласно изискванията на Общите условия, с приложени доказателства за оповестяването.

От енергийния регулатор питат още какви са предприетите мерки от страна на столичното топлофикационно дружеството за отстраняване на аварията.

От КЕВР съобщават още, че след като получат исканата информация от "Топлофикация София" ЕАД, в съответствие със законовите си правомощия, енергийният регулатор ще прецени необходимостта от предприемане на последващи действия, които да гарантират качеството на предоставяните услуги на клиентите на столичното топлофикационно дружество.