/ МВР пресцентър
МВР разпространи кадри от арестите на членовете на престъпната група за изнудване, лихварска дейност и изпълнение на поръчки, разбита на 3 юли. За неин ръководител е сочен братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов - Борис.

Няма връзка между задържаната група за изнудване и убийството на данъчния Иво Стаменов
 
Задържаната група е била създадена с цел изнудване, лихварска дейност и изпълнение на поръчки, посочи прокурор Лидия Манолова на брифинг в Специализираната прокуратура, в който участваха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и служител на отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП.
 
Поводът бе проведената на 3 юли операция на територията на София, Приморско и Белово, в рамките на която бяха задържани трима от участниците в престъпната група, включително и ръководителят им. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.
 

Според събраните до момента данни, групата се е занимавала само с изнудвания, решавала е чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Разбиха престъпна група за рекет, тарторът - брат на депутат
 
Няма връзка между задържаната група за изнудване и убийството на данъчния инспектор, до момента е установено, че й е било възложено той да бъде сплашен с палежи и побой, но не и убийството му, съобщиха от прокуратурата.
 
Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на обвиняемите продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

netinfo