Извадиха телата на затрупаните строители във Велико Търново
Извадиха телата на затрупаните строители във Велико Търново / netinfo
Извадени са телата двамата загинали работници, затрупани в изкопа на строеж във Велико Търново. Трупът на Ибрям Хюсеинов бе изваден изпод три метра земна маса в 19,50 ч. Три часа преди това бе извадено тялото на Али Келов.

Двамата строители бяха затиснати при срутване около 14,30 в петък на строителен обект, изпълняван от фирма "Авангард 04" ЕООД с възложител "Вимар" ООД. Аварийни групи работиха през цялата изминала нощ и в съботния ден, за да достигнат до телата. При срутването бе затиснат и Казим Джаферов, който бе спасен два часа и половина след строителната авария и в момента е в болницата без опасност за живота.

Фирмата изпълнител на обекта ще осигури транспорта на телата на загиналите до родното им село Ябланово в Котелския балкан.

Работата на обекта приключи, той е затворен, кризисната ситуация е решена, съобщи Симеон Симеонов от Съвета по сигурност и управление при кризи. Той допълни, че двете фирми са длъжни да изпълняват предписанията на компетентните органи за осигуряване на охрана и обезопасяване на обекта. Той остава опасен, земната маса около единайсет метровия ров продължава да се свлича.

Изкопните работи, при които загинаха работниците, са извършвани след като строежът е бил спрян заради неизрядна документация от Регионалната дирекция строителен контрол със заповед от 19 февруари.

Други новини от Велико Търново