Изобретателни автокрадци канят на секс-парти и крадат лимузини
Изобретателни автокрадци канят на секс-парти и крадат лимузини / cнимкa: sxc.hu
Изобретателни автокрадци канят на секс-парти и крадат лимузини
25245
Изобретателни автокрадци канят на секс-парти и крадат лимузини
  • Изобретателни автокрадци канят на секс-парти и крадат лимузини

Български автокрадци организират секс-партита в Испания, a по време на шоуто крадат луксозните автомобили на участниците. Това разказа пред Дарик Мирослав Тончев от Криминална полиция. Освен скъпи автомобили родните бандити са се специализирали и в кражби на строителна техника пак в Испания. Българските банди действали основно в скъпите испански курорти по Средиземноморското крайбрежие и в Мадрид.

Патент на родните автоджамбази било и поставянето на проследяващи устройства в коли, продавани на дилъри за пренос на дрога. След това обаче отново ги крадат заедно с наркотика, разказа Тончев. „Нашите автокрадци, когато продават коли на групи от Африка, Южна Америка - те им плащат с дрога, която впоследствие те трябва да реализират. Продават крадения автомобил на лица, които се занимават с дрога. Те знаят, че тази кола ще се използва за прекарване на дрога. Изчакват да дойде момента, когато дрогата ще бъде скрита в автомобила и после крадат колата заедно с дрогата. И, естествено, че дрогата я реализират", обясни схемата той.

Босовете на българските автокрадци в Испания са трудно достижими заради сложните схеми на отношенията в бандите. Един от най известните босове на подобни групи в Испания - варненецът Константин Рогов-Рогача, от години е в неизвестност някъде в Аржентина, твърдят полицаи. Други от лидерите на подобни групи, познати като Джованито и Марионката, пък от години се измъквали при всяка операция на испанската полиция. Преди близо месец неизвестни стреляха във Варна по жената и детето на Ивайло Паунов-Джованито.