Интерпол проявява интерес към бизнеса на бивш руски депутат у нас
Интерпол проявява интерес към бизнеса на бивш руски депутат у нас / снимка: БГНЕС, архив

Интерпол се интересува от бизнеса на бившия депутат от Държавната Дума Генадий Гудков в България и Кипър. Това съобщава "Комсомолская правда", позовавайки се на източници от правоохранителните органи.

Интерпол е проявил повишен интерес към начина, по който семейство Гудкови е правело своя бизнес в България и Кипър, пише изданието, добавяйки, че в руското МВР е постъпило питане с молба да се потвърдят данните за наличие на криминални действия на Гудкови в тези страни.

Ако си спомним разгара на скандала около бившия депутат, то можем да заключим, че по отношение на България може би става дума за неговия бизнес с депутата Ивайло Зартов, който лежи за мошеничество. Предполага се, че парите за техния бизнес са били препирани през кипърски банки, допълва БГНЕС.

Проверката срещу Гудков беше започната в края на юни от Следствения комитет на Русия по сигнал на Ивайло Зартов. През август беше потвърдена информацията за незаконния бизнес на депутата в България и Гибралтар.

В нашата страна той се е занимавал със строителството на скъпи недвижими имоти.

На 14 септември, след като проучи материалите от проверката на Следствения комитет, Държавната Дума лиши Гудков от депутатски мандат.