И от МВР твърдят, че не знаели за освобождаването на Боевски
И от МВР твърдят, че не знаели за освобождаването на Боевски / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
И от МВР твърдят, че не знаели за освобождаването на Боевски
67659
И от МВР твърдят, че не знаели за освобождаването на Боевски
  • И от МВР твърдят, че не знаели за освобождаването на Боевски

МВР не е имало информация за освобождаването на Гълъбин Боевски, съобщи в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Аз нямам информация. МВР е било питано по отношение на потвърждаване на самоличността, което е практика при издаването на временните паспорти. Аз лично не съм запознат в детайли с казуса. Ще се запозная и, ако има такъв проблем, трябва да се планират мерки”, заяви министър Йовчев.

Щангистът Гълъбин Боевски бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври 2011 г. с кокаин в багажа и оттогава е в затвор в Бразилия. Наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара. На 15 декември 2011 г. бе повдигнато обвинение на Боевски за наркотрафик.

Боевски се прочу с няколко скандала. През 2003 г. той беше наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му. През 2008 г. семейството му отново влезе в новините, когато синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор. Тогава Боевски-старши беше общински съветник в София.

Най-големият си спортен успех Гълъбин Боевски постига през 2000 г., когато завоюва златен олимпийски медал в Сидни.