Гледат мярката за неотклонение на Големия Маргин
Гледат мярката за неотклонение на Големия Маргин / снимка: Sofia Photo Agency

Софийска градска прокуратура ще внесе искане за налагане на постоянна мяра за неотклонение „задържане под стража" на Красимир Маринов - Големия Маргин във връзка с убийството на радиоводещия Боби Цанков.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Красимир Маринов - Големия Маргин за убийството на Боби Цанков, след като бе проведено съвещание между представители на разследващите екипи от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Обвинението срещу Красимир Маринов е за това, че през периода от ноември 2009 г. до 5 януари 2010 г., в гр. София, в съучастие с брат си - Николай Маринов, са подбудители за убийството на радиоводещия. Деянието се определя като предумишлено и по начин и със средства опасни за живота на мнозина. За подобно деяние Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години затвор.

Красимир Маринов бе задържан под стража за срок от 72 часа. Органите на полицията обаче продължават издирването на Николай Маринов.

Според днешния брой на в. „Стандарт" обаче играта на криеница с полицията може би скоро ще свърши. Малкия Маргин доброволно отива в прокуратурата, съобщава изданието. Той обаче има едно категорично условие. "Ще се предам само на прокурор Николай Кокинов", заявил Маринов пред адвоката си. Очаква се Малкия Маргин да се появи публично на 13 януари, когато е насрочено поредното заседание на съда по делото, по което с брат му и още няколко души са подсъдими, но само за поръчителството на убийство.

В интервю за Дарик вчера градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че ако Малкия Маргин не се появи до сряда, за когато е насрочено заседанието на съда по дело срещу двамата братя, ще бъде изменена мярката му за неотклонение в „задържане под стража".