ГЕРБ обвини БСП за напрежението в Странджанско
98301
ГЕРБ обвини БСП за напрежението в Странджанско
  • ГЕРБ обвини БСП за напрежението в Странджанско
ГЕРБ обвини БСП в умишлен сценарий за създаване на напрежение около регистрираните огнища на чума по дребните преживни животни с Странджанско и започналата евтаназия.
 
На брифинг в централата на партията от ГЕРБ алармираха за съществуващо видео в социалните мрежи, което показва, че по време на протестите и блокадата в село Шарково един от най-активните протестиращи е бил в контакт по телефона с лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщава БГНЕС. „Този човек се казва Тодор Атанасов и е един от най-активните организатори, които възпрепятстват достъпа на службите, на оторизираните институции, по отношение на това огнище на чума, което е там“, поясни Антон Тодоров.

Чумата в Странджа и Сакар: Проба, грешка, пак проба, пак грешка
 
Според него този казус е изключително сериозен, защото във видеото Атанасов твърди, че е в пряка комуникация с Корнелия Нинова по телефона, която им дава „екшън план“ за това какво да правят, за да възпрепятстват полицията.

Антон Тодоров
БГНЕС

От ГЕРБ очакват незабавен отговор от лидера на левицата. „Първо – познава ли този човек? Общувала ли е с него във времето, в което сама тя присъстваща в Странджа? Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организират провокации в Странджа през последните няколко дни? Поддържала ли е контакти с хората, които са изцяло външни лица за това село, бяха отишли там с луксозни автомобили и възпрепятстваха хората да си свършат работата?“, попита народният представител Тома Биков.

Баба Дора: Няма да дам стадото си, лъжат, че е заразено (ВИДЕО)
 

ГЕРБ се заканиха, че ако не получат незабавни и адекватни отговори от лидера на БСП Корнелия Нинова, ще се обърнат към прокуратурата с искане да разследва случая. „Това, което се случи в Странджа, прилича на провокация срещу националната сигурност на България, не срещу ГЕРБ и не срещу правителството“, смята Биков.
БГНЕС