Фалшив сигнал за бомба затвори Министерството на отбраната
Фалшив сигнал за бомба затвори Министерството на отбраната / Sofia Photo Agency
Фалшив сигнал за бомба беше получен около 11 часа в Министерството на отбраната. Екипи на ДОТИ евакуираха сградата и близките райони. Министърът на отбраната Николай Цонев коментира случая като заяви, че през последните години е имало няколко бомбени заплахи към министерството

Министър Николай Цонев беше категоричен, че сградата на Министерството на отбраната е изключително добре охранявана, а полученият сигнал е бил от хора, които искат да навредят на работота на министерството.

„Аз и моят екип продължаваме работа, а служителите ни сме освободили, докато приключи проверката на ДОТИ. Предполагам, че е бомбена заплаха от хора, които искат да навредят по някакъв начин на обществото. Аз като министър и като човек осъждам сериозно този акт. Трябва да вземем всички необходими мерки, да помогнем на компетентните органи да открият т. нар. телефонни терористи”, каза министър Цонев.

Той припомни, че през последните няколко години, на няколко пъти са подавани такива сигнали, но увери, че министерството има план за евакуация, който се спазва.