/ БТА
Ето какъв е трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 6 часа на 21 ноември, съобщават от МВР.

Границата с Румъния: 

Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин",ГКПП "Кардам"  и ГКПП “Никопол“ за товарни автомобили на изход.
Уведомяваме Ви, че от 00:00ч., на 20.11.2023 г. на ГКПП-Кардам, e възстановена пропускателната дейност на влизане в страната, за товарни автомобили. Същите ще бъдат пренасочвани за Варна, през Балчик.
 
От 05:00 ч. на 18.11.2023 г. поради лоши метеорологични условия /силен вятър/  фериботната  платформа, обслужваща Оряхово - Бекет временно преустановява работа. Същата се намира на българска територия.

Границата с Република Сърбия:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
Границата с Гърция:
     
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".
През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Северна Македония: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.
 
Границата с Република Турция:

Трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" за товарни автомобили на изход.