Етичната комисия към БЛС не е отнела досега права на лекар в София
Етичната комисия към БЛС не е отнела досега права на лекар в София / netinfo

В София не са отнемани лекарските права на нито едни от лекарите. Това съобщи в предаването „Седмицата” на Дарик Анастасия Малякова, председател на Софийската етична комисия на Българския лекарски съюз. Ето каква каза тя:

Не казвам, че не виждам проблем и не казвам, че лекарите са прекрасни, но в комисията не сме намерили такъв случай, при който да отнемем правата или поне при нас не е дошъл. При нас се оплакват обикновено хора, които нямат право да се оплакват. Тези, които трябва да се оплачат, не идват при нас.

Къде ходят? може би защото сега разбраха, че и да се оплакват, Лекарският съюз не е взел нито един случай присърце, за да накаже лекар.

Как да не е взел?

Ами да видим, кажете един лекар в София, който е с отнети права при очевидните проблеми.

Няма лекар в София, на когото са му отнети правата от етичната комисия. Добре, как да отнемем права на хора, на които не бива да се отнемат права.

Този Даков ще остане ли лекар?

Изслушваме двете страни, идват едните, идват другите. Оплакват се едните, питаме ги за какво става дума, все пак ние трябва да попитаме и ответната страна, нали?

Този доктор Даков, който се е защитавал с нож, остава ли лекар и ще си пак преглежда в същата стая?

Вижте, аз не мога да попадна в неговата ситуация. Не знам как са се държали близките, просто не зная. Но понякога човек се плаши.