Директорът на болницата в Нови пазар съди НЗОК
Директорът на болницата в Нови пазар съди НЗОК / Дарик-Шумен

Директорът на болницата в Нови пазар д-р Атанас Атанасов ще внесе днес иск в Софийски градски съд срещу НЗОК, съобщи самият Атанасов в интервю за Дарик.

Съгласно договора здравната каса трябва да изплати отчетените от лечебното заведение дейности. От март до юни тази година здравната каса обаче е платила 80% от извършената дейност, заяви д-р Атанасов. По думите му, касата дължи на лечебното заведение около 111 000 лева. За август от касата са платени 69% от извършените дейности.

Д-р Атанас Атанасов заяви, че е изпратил чрез РЗОК -Шумен до НЗОК писмена покана за плащане на дължимото, но до този момент отговор не е получен. По думите му дължимите суми за юли и август ще бъдат потърсени по същия начин, но на по-късен етап.

Д-р Атанасов допълни още, че забавените плащания и непълното изплащане на сумите затрудняват изключително работата на болницата. В момента просрочените задължения, които лечебното заведение има, са в размер на около 600 000 лв. Атанасов заяви, че очаква съвсем скоро фирмите доставчици да си потърсят парите по съдебен ред.

Други новини от Шумен