Димитър Кръстанов е кандидатът на БСП за областен управител на Смолян
Димитър Кръстанов е кандидатът на БСП за областен управител на Смолян / снимка: БГНЕС, архив
Димитър Кръстанов е кандидатът на БСП за областен управител на Смолян
64784
Димитър Кръстанов е кандидатът на БСП за областен управител на Смолян
  • Димитър Кръстанов е кандидатът на БСП за областен управител на Смолян

БСП предлага инж. Димитър Кръстанов за областен управител на Смолян. За зам. областен управител левицата предлага Емил Хумчев от Златоград, който бе втори в листата на Коалиция за България. Номинациите обяви след областен съвет на БСП областния лидер на партията и депутат Дора Янкова. Димитър Кръстанов е бил зам. областен управител  на Смолян от 2005-2009 г., бивш депутат, който дълги години участва в местното самоуправление в Смолян като общински съветник.

Емил Хумчев втори мандат е общински съветник в община Златоград. Има малък бизнес частна аптека в Златоград от 16 години. Семеен, с две деца. Член на националния съвет на БСП. 

Янкова заяви, че по никакъв начин БСП-Смолян няма да влиза по начин в спор или конфронтация с ДПС. „Заедно с  партньорите ще имаме възможност да съчетаем кадрови потенциал, предложен от тях и от нас”, каза Янкова.

Относно кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Янкова каза: „Гласувах за Пеевски за това, че спазих правилника на парламентарната група и се държах като човек, който съблюдава партийната дисциплина. Дълбоко в себе си имах усещането, че това е политическа грешка, за която видимо върви гражданския и политически дебат в момента. Аз мисля, че няма нищо лошо гражданите да имат по-сериозен контрол и върху нас и върху правителството. Това е една сериозна поука”.

„Много хора потриват ръце кабинетът да падне. Областният съвет на БСП се обединява, че правителството трябва да бъде подкрепено. В момента имаме нужда да преминем през тази криза с ясната отговорност пред българските граждани”, посочи още Янкова. Относно исканата оставка на лидера на БСП Сергей Станишев, тя заяви, че вече има различни полярни гледни точки в партията. „Там ще се включа с моята гледна точка, но предпочитам да я кажа в партията, а не предварително”, категорична бе Янкова.