Делото на Кондьо бе отложено за 20 юни
Делото на Кондьо бе отложено за 20 юни / netinfo
Сливенският районен съд не даде ход на делото за трафик на момичета и склоняване към проституция срещу фолк певеца Кондьо.

Днес районният съд отново отложи делото за 20 юни, заради заболяване на адвокат Стели Стефанова – защитник на другия подсъдим по него Васил Василев по прякор Бастуна.

Кондьо и местният сутеньор Васил Василев са обвинени по чл. 159а от Наказателния кодекс за трафик на хора по жалба на 19-годишната Катя Лазарова Кадийска от София. Делото се внася за трети път пред състав на сливенския районен съд. Предишните две присъди на Районния съд са отменени от окръжния, поради допуснати процесуални нарушения, съобщи съдията по делото Анна Димитрова.

Подадено е искане от защитата на Кондьо за гледане по съкратената процедура – без разпит на свидетели. Това обаче може и да не стане, ако защитата на другия подсъдим откаже.

Днес Кондьо бе в съдебната зала, охраняван от съдебна полиция. Дадена му бе възможност за свиждане със семейството му. Той отказа да бъде сниман и интервюиран. Фолк певецът излежава тригодишна присъда също за трафик на момичета и склоняване към проституция в Бургаския затвор. Той бе осъден на 29 декември миналата година и бе приведен в затвора през февруари.

Други новини от Сливен