Цветанов: Малкия Маргин ще бъде задържан, когато установим къде е
Цветанов: Малкия Маргин ще бъде задържан, когато установим къде е / снимка: Sofia Photo Agency

Малкия Маргин се издирва и когато бъде установен къде е, ще бъде задържан, заяви Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи в предаването „Панорама" на БНТ.

Работата на МВР е да се бори с престъпността. Никой министър в света няма как да каже, че престъпността свърша с неговото стъпване в длъжност. Въпросът е да има действия срещу организираната престъпност. Операцията "Наглите" беше изключително успешна и даде мотивация, че можем да се справим с престъпността. Но има още много нерешени проблеми, заяви Цветанов.

"Това, което се случи с Боби Цанков може би нямаше да се случи, ако имахме един комплекс от мерки. Едно лице, което има 64 дела и 12 присъди и е измамил много хора, той става мишена за всички останали.", допълни още Цветанов. Според него Боби Цанков е биле човекът, който е имал много близки отношение с Клюна - един от наркобосовете в страната, с Демби, със Самоковеца - хора, които са представители на организираната престъпност. Това по някакъв начин трябва да бъде осмислено - не искам да оправдавам министерството, че убийството е в центъра на София, но не може такъв човек да не е мишена, за тези, които искат да го заличат, уточни още вътрешният министър.

Срещу Боби Цанков е имало два атентата в последните 5 години и ако той излежаваше присъдите си, той и до момента щеше да е жив и здрав, смята Цветанов, като в никакъв случай не трябва да се търси политически елемент в неговото убийство. На въпрос дали имат реални доказателства срещу Маргините, Цветанов каза, че това трябва да го прецени съдът. Дали е доволен от работата на службите по изчистването на този случай, той уточни, че има още много комплексни неща, които се правят, защото няма как да се разреши подобен случай за ден-два.

Важното е, че има потенциал и ресурс да се справим с престъпността, добави Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС. "Добре е да поканим уважавана от нас Татяна Дончева", пошегува се Цветанов във връзка с откритите днес трупове в столицата.

Малкия Маргин се издирва и е в неизвестност и когато бъде установен къде е, ще бъде задържан, съобщи вицепремиерът. Той потвърди, че при задържането на Големия Маргин, той е бил в СПА-център, което не е нормално, при положение, че той е излязъл с по-лека мярка поради влошено здравословно състояние.