На среднощно заседание Централната избирателна комисия първо отхвърли, а след едночасова почивка одобри заявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и новоизбрания кмет на Благоевград Илко Стоянов от "Има такъв народ" да не бъдат обявявани за избрани народни представители.

Борисов се отказа от депутатското място и след предишните парламентарни избори на 4 април. Сега той искаше да освободи по едно място от листите на ГЕРБ в Пловдив и 25-и избирателен район в София. Стоянов, който беше кандидат за депутат от листата на "Има такъв народ", искаше да освободи място в Благоевград.

Първоначално техните искания не бяха приети, стигна се до размяна на реплики и спор между членовете на ЦИК.

И след близо едночасова почивка при гласуването на заявлението на Стоянов седем от членовете бяха "за" и един "против", а при прегласуването на заявлението на Борисов шест бяха "за" и двама "против".

След това комисията гласува искането на Николай Колев, който бе кандидат от листата на ДПС да не бъде обявен за избран за депутат. Той освобождава място в Стара Загора.

ЦИК прие и искането на проф. Григор Горчев, който бе водач на листата на ГЕРБ - СДС в Плевен, да не бъде обявяван за избран за депутат.