Бъчварова: Няма данни за терористична заплаха за България
Бъчварова: Няма данни за терористична заплаха за България / снимка: БГНЕС, архив
Акцентите от срещата обобщава Деа Манолова
82746
Акцентите от срещата обобщава Деа Манолова
  • Акцентите от срещата обобщава Деа Манолова

Засилваме нивото на граничен контрол на външните граници, контролът на транзитния трафик, охраната на масовите мероприятия и полицейското присъствие в цялата страна.

Мерките бяха решени на спешно заседание на Оперативния щаб по сигурността, в което участие взеха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Румяна Бъчварова, министрите Николай Ненчев, Петър Москов и Ивайло Московски, главният прокурор Сотир Цацаров и ръководството на ДАНС и агенция „Разузнаване”.

Конкретна заплаха за страната ни няма, но рисковете налагат взимането на спешни мерки, стана ясно от коментара на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„Повишава се нивото на мерки за сигурност на всички важни стратегически обекти, засилва се нивото на граничен контрол на външните граници, засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна, засилва се контролът на транзитния трафик и на лица, преминаващи през територията на България. Специално внимание се отделя на обезпечаването на масовите мероприятия и стратегическите обекти и обекти, при които има съсредоточаване на голям брой хора, обобщи Бъчварова.

„Всички, които имат пътуване към Франция, да преосмислят необходимостта от това пътуване. Щабът следи внимателно обстановката и е в непрекъсната връзка с партньорските служби”, посочи министърът и подчерта, че границите ни няма да бъдат затваряни.