БСП поиска разваляне на концесията за боклука в София
БСП поиска разваляне на концесията за боклука в София / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова

Столичните общински съветници от БСП поискаха разваляне на концесията за чистотата, заради петдневната криза с боклука в четири района в София. Предложението на БСП беше подкрепено от ДСБ. Председателят на групата Вили Лилков изрази готовност в новата концесия евентуално да се въведе звено за концесионен контрол, както е по закон.

Кметът Борисов също допусна разваляне на концесията.По думите му подобно решение е основателно.”Ние ще водим разговор с концесионера и ако той не ни гарантира, че подобни неща няма да се случват, март месец, когато за пет района ще текат конкурсите, ще се опитаме да актуализираме и другите райони”, подчерта Борисов.

Общо 15 камиона за боклук на четири фирми извозват отпадъците от районите Оборище, Лозенец, Овча купел и Витоша. Кметът Борисов определи кризата като „абсолютен умисъл” и уточни, че „организирано циганите отидоха на море за два дни, точно когато излиза доклада и през нощта се върнаха и започнаха да чистят. Като гледам БСП какви плакатчета размахват – мисля че са те”.

Борисов каза още, че според него има достатъчно време, докато сметището в Суходол изчерпи капацитета си.