Бриго Аспарухов е кандидатът на БСП за кмет на София
Бриго Аспарухов е кандидатът на БСП за кмет на София / Снимка: Sofia Photo Agency
Бившият директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов беше избран за кандидат на БСП за кмет на София. Това стана по време на заседанието на Градския съвет на партията.

Изборът стана факт след балотаж срещу бившия заместник-министър на финансите Георги Кадиев, с два гласа Аспарухов победи Кадиев. От общо гласували 50 души, 26-ма са избрали Аспарухов, 24-ма – Георги Кадиев.

В първия тур участва и бившият шеф на НСБОП Тихомир Стойчев, който беше номиниран в хода на пленума на градските социалисти, но получи едва осем гласа.

Няма да бъдете излъгани и крайният резултат ще е добър, бяха първите думи на Аспарухов, след избора му. Радвам се, че в джентълменски двубой бях избран. Няма да има тайни неща в моята кампания, добави Аспарухов. Той очаква подкрепа от избирателите на НДСВ и не крие добрите си отношения с жълтата партия.

Иска ми се да стане джентълменски генералски двубой, но не очаквайте да бъда огледален образ на Бойко Борисов, каза още Бриго Аспарухов.

Беше избран достоен кандидат, кандидатирах се, за да има повече добри кандидатури, каза от своя страна Георги Кадиев.

Градската организация стои зад Бриго Аспраухов. Шоуто е хубаво нещо, но София има нужда от работа, не от шоу, подчерта председателят на столичната организация на БСП Румен Овчаров и обясни, че кандидатурата е възникнала в хода на дискусиите в Изпълнителното бюро на градската организация на партията и не е предложена от никоя от организациите в София.