Борисов: Всеки с вилица в ръка по улиците  да бъде арестуван
Борисов: Всеки с вилица в ръка по улиците да бъде арестуван / снимка: BGNES

Кметът на София Бойко Борисов и заместник-директорът на СДВР Стоян Велчев проведоха среща, на която обсъдиха ситуацията след циганските изстъплнения в столичния квартал „Красна поляна”. „Разбрахме се всеки, независимо какъв е, който се разхожда по улицата с нож, секира или вилица в ръка, да бъде незабавно арестуван, каза Бойко Борисов.

Борисов подчерта, че като градоначалник и по силата на законовите си правомощия е наредил на полицията да арестува всеки, който е заплаха за обществения ред и сигурността. В противен случай ще смятам, че полицията не само не си изпълнява работата, ами я бойкотира, каза Борисов.

Той се закани още, че ще уволни директорът на Дирекция „Логистика” в общината Гавриел Апостолов, ако той не оттегли съдебния си иск към трима полицаи от охраната на кметството.

Апостолов завел дело, защото през февруари полицаите извикали „паяк”, да вдигне колата му от паркинга пред Столична община.

Този паркинг е обособен само за коли на кмета, заместниците му и ако има място за общински съветници, но не и за други служители от администрацията на общината, обясни заместник-кметът Велизар Стоилов пред Дарик.

Борисов допълни, че действията на полицаите са били напълно правилни и че предстои конкурс за нов директор на Дирекция „Логистика”, която от юни тази година е приемник на бившето предприятие „Вътрешни услуги”.