Бойко Борисов в Русе
Бойко Борисов в Русе / БГНЕС
Държавата ще изкупи на 100% "Дунарит", ако се стигне до търг, обеща премиерът и коментира напрежението в БНР
Министър-председателят Бойко Борисов отново се качи на джипа и инспектира реализираните инфраструктурни обекти в Русе.

Заедно с кмета на града Пламен Стоилов, премиерът провери работата. "Една от гордостите на града е ремонтираната спортната зала. Надяваме се, че ще домакинстваме големи първенства по волейбол", каза градоначалникът. Той благодари на премиера Борисов и правителството за подкрепата и финансовата помощ за реализиране на големите проекти на Русе.

Борисов: Имаме заявки за инвестиции за милиарди левове (ВИДЕО)

Борисов посети и професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова” в Русе. Той се огледа в уникално венецианско огледало, инкрустирано със седеф. "Сигурно затова изглеждах по-красив", пошегува се премиерът.

Министър-председателят коментира актуални въпроси, свързани с града.

"Новият кей в Русе ще стане най-красивото място в града. За мост настояват от Румъния. Обаче не съм оптимист за това", призна Борисов.

Борисов за шпионската афера: Нямам роля и нямам нищо против хората, които обичат Русия

"Тодор Живков "Хемус“ я беше направил до Правец. Правим много неща, но винаги има един-два негатива“, посочи той. "Ще пуснем магистралата до Боаза, до пресичането с пътя Русе - Велико Търново. Търговище - Шумен се строи много усилено. Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Ние правим седем наведнъж, а в същото време всеки ден се иска", коментира той.

Борисов: Мария Габриел ще ръководи успешно поверения й ресор

"Доволен съм от вида на град Русе. Доволен съм от работата на Пламен Стоилов. Въпреки това няма да го подкрепя за нов мандат, защото искам да освежа партията. Никой от нас не е женен за поста си.  Аз два пъти напускам премиерския по моя воля. Кметът ще почива, ще помага“, допълни Борисов. "Имаме кауза, имаме много неща, които се надявам, че Стоилов ще подкрепи.“", посочи Бойко Борисов.

Караниколов: Ако „Дунарит” излезе на публична продан, държавата ще участва в търга

Премиерът Борисов говори и за военния завод "Дунарит": "Ако се стигне до публичен търг за "Дунарит“, със сигурност държавата ще го изкупи. Гарантирам, го на 100 %. Толкова ми омръзнаха аферите около този важен, стратегически и работещ завод, че и отгоре ще дадем на търга и ще си го купим. Ще бъде на 100 % само държавен. Това мога да гарантирам. Докато съм някакъв и имам някаква власт, това ще стане“, заяви той. 
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 13 септември 2019 г.

 
Позиция на БНР по казуса с журналиста Силвия Великова

Премиерът коментира и казуса с журналистката Силвия Великова, която бе свалена от ефир на БНР, но после възстановена.

"Когато научих за свалянето на Силвия Великова, аз й се обадих лично, за да ми потвърди. Може би 20 години, когато бях главен секретар, тя беше криминална журналистка. Даже и на празници сме се поздравявали. Като чух за тази глупост, която са сътворили, обадих ѝ се да ми потвърди", коментира министър-председателят. "

Аз не познавам директора на БНР, не съм го и виждал, освен ако случайно не е заставал до мен.  Не знам защо я направиха тази глупост. Имам чувството, че го правят нарочно. Не знам вече и кой, каза той. Премиерът каза още, че е помолил да предадат на директора на радиото, че групата на ГЕРБ ще му поиска оставката, ако не коригира рокадата с журналистката.

"Помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите, а не се меси... Все пак обаче аз съм и председател на партия. Това ме прави и шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор. И ако не поправи това безобразие, ще отида в парламента и ще поискам групата на ГЕРБ да му вземе оставката”, закани се Борисов.

Част от обиколката му в Русенско бе и по повод старта на учебната година.

"В Бяла чисто ново училище правим. Майка, Бог да я прости, умря. Иначе и днес щеше да ме стегне. Каквото кажеше - закон е", сподели премиерът. "Много сте ми важни, образованието е това, което може да ни направи по-силни. И сега с новия ресор Мария Габриел може да направи много за Европа и в частност за България".
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 13 септември 2019 г.