/ БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави българския комисар Мария Габриел, след като днес официално стана ясно, че получава ресор "Иновации и образование" в новата Европейска комисия.

Мария Габриел е новият еврокомисар по иновациите и младежта в ЕК
 
 

Поздравявам българския комисар Mariya Gabriel след като днес официално стана ясно, че получава ресор "Иновации и...

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 10 септември 2019 г.

Изключително важен и модерен ресор с бюджет 100 млрд. евро - третото по големина перо в общия бюджет на ЕС, написа премиерът на официалния си профил във Facebook.

ГЕРБ: Ресорът на Мария Габриел е изключително важен

„Важно е, че голяма част от досегашния ресор "Цифрова икономика и цифрово общество" се съдържа в обхвата на новия. Под ръководството на Мария Габриел ще бъде програмата "Хоризонт Европа", от която се осигурява финансирането на киберсигурността, суперкомпютрите и дигиталните хъбове. Вярвам, че Мария Габриел ще ръководи успешно поверения й ресор, защото само иновациите ще доведат до по-високи заплати и по-конкурентоспособна икономика“, добави Борисов.

Как ще изглежда новата Европейска комисия?

Той благодари и на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, че е удържала на думата си и ни е дала ресор, свързан с образование, иновации и нови технологии - „приоритети, залегнали в програмата на правителството, за които работим ежедневно“.