/ Министерски съвет, пресцентър
Министър-председателят Бойко Борисов даде пълната си подкрепа за законопроектите, внесени в Народното събрание от омбудсмана Мая Манолова, чиято цел е да се прекрати т.нар. "модерно робство" и да се ограничат правомощията на частните съдебни изпълнители, съобщиха от пресслужбата на кабинета.
 
Депутати ограничават правомощията на ЧСИ, банките и монополите

На среща в Министерския съвет двамата са се обединили около необходимостта от допълнителни законодателни мерки за защита на трудовите и социалните права на работещите, както и на равнопоставеност на гражданите спрямо частните съдебни изпълнители, банките и монополите в граждански процес.
 
Омбудсманът с мерки за прекратяване на модерното робство

Премиерът Борисов е уверил омбудсмана Мая Манолова, че ще ангажира изцяло парламентарната група на ГЕРБ в процеса на приемане на внесените от нея законопроекти, ще настоява те да бъдат разглеждани приоритетно от народните представители и да бъдат окончателно приети до края на септември т.г.
 
Омбудсманът предложи мерки срещу произвола на ЧСИ, монополите и бързите кредити

Манолова е оценила като адекватна и навременна предприетата от премиера Борисов и от правителството реформа за цялостна промяна на отношението на администрацията към гражданите и бизнеса. Тя е изразила готовност да подпомага, според правомощията на институцията на омбудсмана, този процес, за да се прекрати унижението, на което биват подлагани гражданите, когато търсят административни услуги.