Опитът да се върне бюджета на служебния кабинет е подло и безотговорно, смята лидерът на ГЕРБ
"Аз се дръпнах от първия ред, за да дадем шанс за правителство. Според мен Кирил Петков  и Асен Василев също да се отдръпнат назад, за да се даде шанс на 4-годишно експертно управление", призова Борисов. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Виждаме един неправилен подход. Опитът да се върне бюджета отново на служебното правителство не само не е правилно, а е подло и безотговорно. Тогава президентът с право може да ни нарича "шарлатани" и "безотговрници", той ще е прав, заяви Борисов по отношение на обявеното намерение за отхвърляне на Бюджет 2023 на служебния кабинет.

"Ако Петков и Василев участват в правителство, ние ще предложим участие на знакови наши фигури - Томислав Дончев, Делян Добрев", даде за пример Борисов.

По думите му, при срещата в Министерството на финансите са разбрали в колко тежко положение са финансите в държавата.

"Бюджетът е основата на политиките. Той е отговорност, дори за партиите, които не са в преговорите, но дружно в предните парламенти се намаляваха данъци. Връщането на бюджета на МФ е опитът на Асен Василев да си скрие провала на финансовата политика", изтъкна още лидерът на ГЕРБ.

Теменужка Петкова: Изтеклите имена за състав на кабинет на ПП-ДБ ми звучат като шега

Според Борисов, екипите по секторните политики работят добре, а до утре ще има обща програма, която като се наложи върху бюджета, ще може да се разбере какви разходи и приходи да се планират.

"Ако вярно службите да са при Кирил Петков, мисля, че това е неприемливо. Естествено е да искаме да има хора от ГЕРБ. Като не искат да правят този компромис, ще продължим да работим по програмата, да приемем бюджета, ще извадим нещо добро за страната - да извадим възможността да се гърчи как без парламент прави бюджет, посочи още депутатът.

"Ако ДПС, БСП и ИТН са приемливи за тях - нека говорят с другите", посочи той.

Неофициално: Петков и Василев ще са вицепремиери в кабинет на ПП-ДБ

Българите са показали много пъти, че от инат могат да катастрофират.  Той също така припомни, че има редица поговорки в тази посока. "В българския казан няма дявол", заяви той.

"Сами се теглим надолу. Ако искаме още надолу - няма да правим коалиция с никой", добави той

Имам партньори, с които разговарям, слушам мнението им и излизам и обобщавам, заяви той.