/ БГНЕС
Министър-председателят на България Бойко Борисов проведе телефонен разговор с либийския си колега Файез ел Сарадж, съобщи правителствения пресцентър.

Двамата са обсъдили казуса със задържания в България кораб "Бадр". Премиерът на Либия благодарил на Бойко Борисов и на българското правителство за тяхната навременна намеса и демонстрираното желание казусът да приключи с положителен за двете страни край.

Либийският танкер се върна в българска акватория

Пред българския министър-председател Файез ел Сарадж подчертал, че благоприятният развой на събитията ще даде много силен знак за бъдещото сътрудничество между България и Либия.

Премиерът Сарадж е бил категоричен, че положителното решаване на казуса с кораба ще даде допълнителен импулс на двустранните и икономическите отношения между двете държави.

Компанията собственик на либийския танкер в Бургас: Не получихме правосъдие в България

Премиерът на Либия приел поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България в най-скоро време. Двамата премиери са се разбрали да бъдат гарант за развитието на икономическите отношения и български фирми отново да стъпят на либийския пазар, пише в съобщението.