/ БГНЕС
Културният министър Боил Банов спря дупченето на сградата на Софийския университет за монтирането на климатици. Министърът беше категоричен, че подобни дейности не са съгласувани с културното ведомство. 

Банов разбрал за нерегламентираните действия по сградата, която паметник на културата с национално значение, от съпругата си, която видяла снимки в социалните мрежи около 12 часа на обед.

Министърът незабавно наредил проверка на директора на Главната дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" Александър Трайков и в 12:30 часа дейностите били прекратени, а в 13:00 часа на място е пристигнала и полиция. 

Боил Банов
БГНЕС

"Такъв проект няма! Това е нерегламентирана намеса. В понеделник продължават действията по закон с наказания и предписания", категоричен беше Боил Банов.

„Взе да ни омръзна в тази тежка ситуация. Онзи ден в Съдебната палата се снима някакво нещо, днес това решили. В тази ситуация български институции с биография да извършват такива неща. Това е обидно.“, възмути се културният министър като направи паралел със скандалния клип, заснет в храма на Темида, където се появяват разголени момичета и малки деца, въоръжени с пистолети. 

Според Банов някои институции считат, че са над закона. "Отвратително е. Затова го сравних с това, което се случва тук", огорчен е той. 

Боил Банов
БГНЕС