БДЖ продължава да съдейства на близките на загиналите пътници
БДЖ продължава да съдейства на близките на загиналите пътници / netinfo

Български държавни железници продължава своята работа по организация и координиране на действията за оказване на помощ на близките на загиналите при трагичния инцидент с влака София - Кардам, съобщиха от там.

Ръководството на дружеството е уточнило с траурната агенция, към която са се обърнали семействата на загиналите пътници, подробностите по поемането на всички разходи по траурните церемонии.

Железниците са осигурили служебен автомобил, с който една от обгазените пътнички е транспортирана до София след изписването й от болницата в Червен бряг. По желание на втория обгазен пътник, който също е изписан от болницата му е осигурено прибиране с влак. По сведения от болницата в Червен бряг, третата обгазена пътничка е все още в интензивното отделение.

Снежина Иванова, началник на Регионалния център за пътнически превози - Плевен, е в постоянна връзка с траурната агенция, към която са се обърнали семействата на загиналите пътници и с екипа от Съдебна медицина - Плевен. Близките на трагично загиналите пътници могат да се свържат с нея на телефон: 0888 22 87 04.